White Guide


Affärsidé
Vi erbjuder ett enkelt och komplett verktyg som skapar lönsamma affärer mellan restauranger och gäster

Vision
Vi ska vara det självklara valet för restauranger och gäster att hitta varandra


Läs mer om
Annonsera på Gastrogate
Länka till Gastrogate
Lediga jobb
Gastrogates sökbox
Kontakta oss

Avsluta din prenumeration

Mobila menyer
Lägg till ny restaurang
Press
Mat och dryckinspiration

Sveriges restauranger på gastrogate.com

Gastrogate soliditet AAApress20090908_prisindex.pdf

Pressmeddelande den 8 september 2009


Lunchprisindex trotsar konjunkturen

Lunchpriserna fortsätter att stiga


I dag släpps lunchprisindex för första halvan av 2009. Trenden är stigande över hela Sverige, men ökningarna visar på stora regionala skillnader. I Stockholm har priserna ökat med 4,3 procent vilket är mer än den dubbelt så mycket som ökningen i Göteborg. Sveriges absolut billigaste lunchkvarter är Möllevången i Malmö. Här kostar en lunch i snitt 59,90 kronor.
– Skillnaderna i prisökningarna skulle kunna bero på att lågkonjunkturen drabbat olika regioner väldigt olika, säger Patrik Smede vd på Gastrogate.


Lunchprisindex är en återkommande undersökning av lunchpriserna i Sverige som genomförs av restaurangportalen Gastrogate. Undersökningen för första halvåret 2009 visar att lunchpriserna fortsätter att stiga trots det mörka konjunkturläget. Riksgenomsnittet för en lunch är i dag 74,30 kronor vilket är 3 procent högre än snittpriset för helåret 2008.
– Med tanke på att inflationen har varit på minussidan i Sverige under perioden, är det här den största prisökningen vi sett hittills, säger Patrik Smede vd på Gastrogate.

Stockholm dyraste lunchstaden
På grund av den kraftiga prisökningen under 2009 har Stockholm åter placerat sig som Sveriges dyraste lunchstad med ett snittpris på 75,70 kronor. Näst dyraste lunchstad är Uppsala med ett snittpris på 75,10 kronor. Tredje platsen på dyrlistan innehas just nu av Västerås. Uppsala var den dyraste lunchstaden 2007 och Västerås toppade listan 2008.
– I stort sett är det samma städer som figurerar på de högsta placeringarna, men att ökningen i Stockholm är så markant är lite överraskande, säger Patrik Smede.

Örebro har den billigaste lunchen
Staden med Sveriges lägsta lunchpriser är Örebro, här ligger snittpriset för en lunch på 63 kronor. Av storstadsregionerna är det Malmö som är billigast att luncha i och det har varit sedan mätningarna började. Snittpriset för en lunch i Malmö är i dag 72,10 kronor. I Göteborg och Malmö har lunchpriserna ökat med 2,1 procent under 2009, vilket är mindre än riksgenomsnittet och mindre än halva ökningen i Stockholm.

Möllevången Sveriges billigaste lunchkvarter
I den nya statistiken förlorar Hornstull i Stockholm sin position som Sveriges billigaste lunchkvarter. Den som siktar på att hitta Sveriges billigaste lunch ska i stället bege sig till Möllevången i Malmö där lunchen kostar 59,90 kronor i genomsnitt.

För mer information om kontakta,
Patrik Smede vd Gastrogate, patrik.smede@gastrogate.com, tfn 070-267 51 00
Elias Notini, Vår pr-byrå, elias.notini@varprbyra.se, tfn 08-660 02 09, 073-253 45 75


Gastrogate är sedan 1999 Sveriges ledande restaurangguide. Här finner man information, menyer, bilder, kartor, möjlighet att boka bord och mer än 10 000 recensioner från gästerna. Cirka 1000 restauranger är anslutna och webbplatsen har cirka 110 000 besökare per vecka.Media rapporterar om lunchprisindex - 1:a halvan av 2009

DN.se
E24.se om lunchprisindex
Playrapport.se om lunchprisindex
svt.se om lunchprisindex
msn.se om lunchprisindex
SvD.se om lunchprisindex
Corren.se om lunchprisindex
sr.se om lunchprisindex
Norran.se om lunchprisindex
HD.se om lunchprisindex
metro.se om lunchprisindex
Privata Affärer.se om lunchprisindex
Cision Wire.se om lunchprisindex
UNT.se om lunchprisindex
AlltOmMat.se om lunchprisindex
Bohusläningen.se om lunchprisindex
BLT.se om lunchprisindex


fredag den 6 augusti 2021
Om cookies
Hem | Om Gastrogate | Lgg till ny restaurang | Press | Mat och dryckinspiration | Krögareinfo
Copyright © Gastrogate AB 1999-2021